27 maart 2020 | Carlijn

Bizarre tijden

Het corona-virus houdt ons allemaal bezig. Eerst leek het nog onschuldig. Met een stap achteruit onze gasten verwelkomen en elkaar begroeten met een knik en na afloop van hun verblijf, hebben we soms ook afscheid genomen met een lach op ons gezicht en een voet-tik. Bizar was en is het! Op 15 maart vierde ik met gepaste afstand nog een verjaardag samen met waardevolle vrienden en zaten we met zijn allen voor de televisie, waarin ministers Bruins (Medische Zorg) en Slob (Onderwijs) aankondigden, dat alle scholen, horeca en talloze andere gelegenheden dicht moesten en we anderhalve meter afstand van elkaar moesten houden. Ik heb een traan gelaten om de ernst van dit virus voor een ieder. Ondanks alle onzekerheden, ieders gezondheid voorop! We hebben aanpassingen gedaan om onze vaak, ook vaste gasten, wel te kunnen verwelkomen. We bieden nu geen ontbijt meer aan in de Kapel, maar maken nu ontbijt-pakketten. Zo kunnen wij onder andere op deze wijze toch onze gasten ontvangen en verdienen we ook nog wat in deze bizarre tijd. Vandaag nam een gast ook afscheid met de woorden, dat hij onze locatie geweldig vond door onze kleinschaligheid en betrokkenheid. Hij had genoten van het verblijf. Lekker gedineerd door middel van de bezorgservice van onze lokale horeca en vanmorgen door middel van het ontbijtpakket. Hij kwam zeker weer! Wat waardevol zo’n compliment in deze tijd! Bedankt!

Afgelopen twee weken hebben wij veel contact gehad met onze vergader-groepen, gasten die het Klooster als groepsaccommodatie hebben afgehuurd en onze toerrijders die een mooi ritje hadden gepland door het mooie Vechtdal. De regels met betrekking tot het bestrijden van het corona-virus en onze diensten vanuit Het Klooster viel eerst nog in grijs gebied. De groepen bestonden immers uit minder dan 100 personen. Het houden van anderhalve meter afstand van elkaar, maakt het in een gezelschap, ook praktisch gezien bijna onhaalbaar. Ook de plannen, wat onze groepen wilden, viel in het water. Lekker uit eten gaan, een ritje op onze Electric Dutchman, stappen in Dalfsen en Zwolle, dat zat er allemaal niet meer in. Inmiddels zijn de regels door de overheid verder aangescherpt, een Noodverordening zelfs, en uitgebreid tot 1 juni 2020. Het is nu duidelijk, dat tot deze datum er onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden het samen iets ondernemen met een groep niet mogelijk is. Omdat de veiligheid en gezondheid van iedereen voorop staat, hebben wij contact opgenomen met al onze gasten tot en met 1 juni en hun een voorstel gedaan om hun plannen, waar mogelijk, te verplaatsen. Het verplaatsen van een weekend of de activiteit verloopt vrij soepel. Wat ervaren wij een begrip en meeleven, ook bij onze toekomstige klanten. Waardevol!

Wat is het ook fijn, dat we het geluk hebben, dat wij in een betrokken buurt wonen. We hebben oog voor onze oudere buren en staan elkaar bij in deze ook eenzame tijd. Even voor het raam zwaaien, een boodschapje doen, wat lekkers voor de deur zetten. Een klein gebaar, maar wat wordt het contact van beide kanten gewaardeerd. Maar soms ben ik ook perplex. Nu nog… Toekomstige gasten die een reservering maken en verbaasd zijn, dat er geen mogelijkheden zijn qua uit eten gaan naar een restaurant en musea. Een lieve vriendin tipte mij op een mooi initiatief: Berenjacht – ‘berenjacht in tijde van covid19’

Mijn oude knuffelbeer heb ik van de kast afgehaald en in het raam gezet. Het lijkt me zo leuk, als vele kinderen langs mijn raam komen om Bas, mijn beer te ontmoeten, naast de nog vele andere beren in Dalfsen. Doet u ook mee? Alleen samen kunnen wij het Corona-virus de wereld uit krijgen. “Iedereen is van de wereld” – The Scene.

Zullen we goed voor elkaar zorgen? Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid vanuit het Klooster toe!

Carlijn van der Beeke