21 juli 2020 | Carlijn

Daten voor een mooie reis

Voorafgaand aan de reservering hadden we al uitgebreid telefonisch contact met deze gast. Hij maakte een weloverwogen keuze met betrekking tot zijn kamer en ook bracht hij ons op de hoogte van zijn reisplanning naar Dalfsen.
Zo ontvingen wij twee uur eerder dan gepland deze vriendelijke meneer, die niet om een praatje verlegen zat. Bij binnenkomst gaf hij aan best moe te zijn van zo’n reis over de snelwegen, exact had hij 100 km per uur aangehouden. Ik voorzag hem van een kop koffie en gezien de ontmoeting, besloot ik even met deze man een kop koffie mee te drinken.
Hij stak direct van wal. Hij gaf aan best zenuwachtig te zijn, zo dadelijk had hij een ongewone date. Hij was op zoek op naar een reismaatje om verre landen te bezoeken en had in Corona- tijd een oproep geplaatst op een reissite. Het terug kunnen vallen op een ander vond hij van grote meerwaarde op een verre reis. Een reactie op zijn oproep volgde van een dame uit de omgeving van Zwolle en na wat beeldbel- contacten besloten ze samen, het eerste avontuur in Dalfsen aan te gaan. De date stond!
Na zijn pensionering werkte hij als manusje van alles op een boerencamping en genoot van “leven in de brouwerij” wat de camping hem bracht. Tot die dag, dat hij werd getroffen door een herseninfarct. Nu 3 jaar verder lacht het leven hem weer toe, wil weer avonturen beleven, ondanks de beperking in zijn mobiliteit. Zijn stok was mettertijd zijn vriend geworden voor het maken van lange afstanden.
Na het uurtje rusten, was de ontmoeting in het Klooster. Er werd kennisgemaakt, lekker gekletst en samen ging ze op pad. Na een goed en geslaagd diner @Auberge ’t Asje kregen wij van hem bericht, dat de ontbijttafel voor twee mocht worden ingedekt.
De volgende morgen voegde zij weer aan zijn zijde. Ze genoten beiden van het ontbijt in de Kapel en het samen zijn. Beiden gaven aan, dat de eerste ontmoeting waardevol, maar ook vermoeiend was geweest. Na het nachtje slapen werden onzekerheden over ieders verwachtingen dapper uitgesproken naar elkaar. Gezien zijn verminderde mobiliteit vroeg zij zich af of haar passie om door steden heen te slenteren wel mogelijk was. Hij zag zich, dan wel lekker zittend op het terras met een drankje. Hij had alle tijd van de wereld. Zo dapper, hoe eerlijk ze dit uitspraken naar elkaar.
Ze namen afscheid bij ons, maar hun avontuur krijgt een vervolg door elkaar kennis te laten maken met ieders regio. En wat hoop ik, dat hiermee hun avontuur nog lang niet ten einde is ❤️🍀

Carlijn van der Beeke