22 oktober 2021 | Carlijn

Vechtdalbier: In de Gloria

Vol spanning werden ballonnen opgeblazen en slingers om de trappen heen geslingerd. Kamer zuster Bertilia werd in korte tijd omgetoverd tot “de bruidssuite”. De familie was in afwachting van het 25-jarig echtpaar en was net op tijd klaar om het zilveren bruidspaar te feliciteren.

Traditiegetrouw was de herfstvakantie hun moment van samenzijn met de familie. Nu wel een vakantie met een zilveren rand om dit met elkaar te vieren. De jacuzzi in de tuin was deze keer erg in trek. Vele uren zaten de jongelui en hun ouders bubbelend en kletsend in het bad. Ondertussen waren wij op zoek naar een vrij bad-moment om onze schoonmaak uit te voeren. Om op deze wijze te kunnen voldoen aan alle hygiëne-eisen. Wat een werkstress 😉
De weekenden ervoor stonden ook al in teken van feest. Feest ter ere van de verjaardag van oma. De ene oma werd 68 jaar, de andere oma eind 70.


Grappig om de verschillen van het vieren te aanschouwen. De ene familie was volop in actie om het Vechtdal te zien en te beleven, de andere familie trok zich terug in het Klooster met de sjoelbak, bingospel en leesboeken.
Tijdens oma’s rust in de middag trokken de kleinkinderen er op uit. Lekker samen het dorp in om te winkelen. Een geslaagde missie moet het zijn geweest, gezien de nodige tassen en dozen die mee terug kwamen.
Zal oma haar kleinkinderen nog hebben zien shinen in hun nieuwe kleding op de modeshow?

Ook hebben wij onlangs een Gouden feest gevierd met familie. Samen feest en er op uit in Amsterdam. Het 50-jarig huwelijk van mijn lieve schoonouders. Wat een geluk om samen lief en leed te kunnen delen en we de jaren liefde samen mochten vieren.


Er is gelukkig weer volop drukte in het Klooster. We mogen weer groepen verwelkomen in onze groepsaccommodatie, trainingssessies verzorgen in de Kapel. Onze bed- en breakfastgasten blijven gelukkig komen. Het voelt zo weer fijn vertrouwd…..
Het lijkt zelfs zo, dat gasten onze omgeving steeds meer zijn gaan waarderen het afgelopen jaar. Gasten die regelmatig terugkomen, een ander tippen of zelf een (vakantie-)huis kopen vanwege de rust en de vriendelijkheid, die het Vechtdal Overijssel biedt.


Een keerzijde van de drukte is dat er soms ook wat blijft liggen.
Een nieuwe website is een tijdje terug al gemaakt en deze is prachtig geworden. Achter de schermen werken wij nog aan mooie foto’s en pakkende korte teksten om binnenkort de website dan toch echt te lanceren.
Een passend Kloosterbiertje van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij komt hierbij ook nieuw in ons aanbod.
Binnenkort wordt “In de Gloria” met trots gepresenteerd!
Het leven vieren- “In de Gloria”.


Carlijn van der Beeke