16 juni 2021 | Carlijn

Lekker retro

Buurvrouw ’s keuken is lekker retro.
Degelijke kasten met een puntgaaf aanrecht en tegels, die nu helemaal de show stelen in vele huishoudens. Ze is er trots op.

Onder het genot van een kop koffie kletsen we regelmatig bij. Mijn lieve 88-jarige buurvrouw en ik.

Wat een geschiedenis en levenslessen doe ik hier op. Zo vertel ik haar, dat we bezig zijn met een nieuwe website en dat dit de nodige voeten in de aarde heeft. Bewegende beelden en foto’s met meer licht en sfeer in de kamers was onder andere het advies van De Merkkamer en Check In Media. Het Klooster van Dalfsen op deze wijze meer in stijl neerzetten.
“Jij bent dus ook al lekker retro”, zegt de buurvrouw tegen mij met een knipoog. We lachen hier beiden smakelijk om.

Eerlijkheidshalve slaat ze de spijker op de kop. Ik kan jaren doen met dezelfde spullen, mits ze niet kapot zijn. Ik raak aan spullen gehecht en kan er niet zo maar afscheid van nemen.Aan de hand van een styling- moodboard weet Irma Pekkeriet ons over de drempel te helpen.
Wat een inspiratiebron en vakvrouw!

Mooie weken volgden er met van allerlei biedingen op kloostersfeer verhogende spulletjes. Wat een prachtmateriaal hebben we binnen gekregen. Vele wijwaterbakjes, rozenkransen en kloosterbellen zijn we inmiddels rijker. Inmiddels hebben ze een plek gekregen op de verschillende kamers, die weer strak in de verf staan en zijn voorzien van een fris en licht behang.

Als ik ’s avonds in de rust een laatste ronde loop door het Klooster ben ik oprecht trots, hoe we het steeds mooier weten te maken en we deze klus samen aan het klaren zijn.

Nu afwachten op het lanceren van de nieuwe website. Ik ben zo benieuwd!

Lekker retro, maar dan met een tikje van nu 😉

Carlijn van der Beeke