07 september 2021 | Carlijn

Op volle toeren

Klokslag negen uur zaten alle gasten tegelijk aan tafel in de Kapel.

Allemaal individuele gasten en stellen die onafhankelijk van elkaar dit relaxte tijdstip kozen voor hun ontbijtmomentje in de Kapel.
Prachtig!

Er is alle tijd.
Een oom en tante, die nagenieten van een geweldig feest bij Onder Ons Dalfsen. Speciaal uit Winschoten afgereisd om hun nichtje als bruid te zien te stralen. Natuurlijk moeten we hierbij ook de bruidegom niet vergeten😉
Na hun ontbijt ging hun reis verder, op pad om de paarse heide op de Lemelerberg nog in bloei te zien.

Gezellige vakantie-vierende fietsers hadden het Klooster als tussenbestemming gekozen. Vanuit Tubbergen hadden ze de nodige bulten beklommen om in Dalfsen aan te komen. Ze werden in Dalfsen gespot door hun wintersport-maatjes. Deze onverwachte ontmoeting resulteerde in een gezellige avond op het mooie terras van Grand Café De Fabriek. Het Vechtdalbier van Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij had goed gesmaakt. Met twee flesjes vanuit onze voorraad in hun rugzak voor hun (schoon)zonen vertrokken ze. Op de fiets naar bestemming Veessen.

Ook een individuele gast, een jonge vrouw met hart voor de zorg, logeerde een aantal nachten bij ons. In de coronaperiode heeft deze jonge vrouw vele uren gemaakt voor het ziekenhuis, waar ze werk werkzaam voor is. Na een ongelooflijke topdrukte voor zorg voor ons allen, kwam ze plots tot stil stand met een flinke burn out. Nu vier maand verder is ze voor het eerst weer op reis om iets buiten haar eigen paden te gaan. Ze heeft haar grenzen weten te verleggen met een fietstocht, een lekker lunch op het terras op onbekend gebied. Een stap voorwaarts in haar herstel.

Om tien uur vanmorgen was Hiawatha Actief op de Bellingeweer het ontmoetingspunt voor een bedrijf in Dalfsen voor een coronaproof uitje. Wat een heerlijkheid om weer een groep collega’s bijeen te zien, die elkaar weer ontmoet en samen wat leuks ondernemen. De groepen gingen uiteen en er was volop keuze met handboogschieten, kanoën, de elektrische step en een toer met onze Electric Dutchman. In de middag werden ze op hun locatie verwend met een goed verzorgde lunch van Feest en Culinair. Net voor de buien kwam de laatste rit bij ons binnen en was hun aftrap voor een afsluitende BBQ.

Wat een pracht samenwerking met lokale ondernemers en wat een mooie bewustwording van een ieder. Kies bewust, koop lokaal 😊

De volgende gasten druppelden bij ons binnen voor een verblijf in het Vechtdal. Na bijna twee jaar niet bijeen te kunnen zijn geweest voor een gezamenlijk restaurantbezoek hebben deze zeven oud collega’s onze groepsaccommodatie als alternatief gevonden. Het diner kan zo weer samen aan tafel in de Kapel of in de kloostertuin gegeten worden.

De kok van het gezelschap is inmiddels in huis, de messen zijn geslepen en de champagneglazen staan klaar.
Op een fijn weekend!

Carlijn van der Beeke