23 april 2021 | Carlijn

Fietsheld

Onze ouderwetse deurbel galmt luid door de gang.
Een man met power heeft hem duidelijk bediend.

Een sportieve man mogen we verwelkomen en ook zijn fiets krijgt binnen mum van tijd een ere-plek in de gang.
Hij is een aantal dagen een toer aan het doen van Groningen naar het Drielandenpunt in Vaals. Deze etappe was van Hooghalen naar Dalfsen. Toen hij aankwam bij het Klooster zag hij 109,4 kilometer op zijn teller staan. Het nodige hem eerst uit om nog een extra rondje rotonde te doen om de 110 kilometer aan te tikken. Dat voelde vele malen beter.
Deze fietsheld had zich thuis goed voorbereid en zo werden wij ook vriendelijk geïnformeerd over zijn ontbijtwensen voor power in zijn kuiten en lijf.
Na een heerlijk bad, een gezonde afgehaalde maaltijd bij Harrie Ponsteen en een lekker biertje van Vechtdalbrouwerij “Goed goan” zat zijn dag erop en was het tijd om bij te tanken.

Zijn zorgvuldig gekozen ontbijt zette ik klaar met daarnaast zes bruine boterhammen met kaas en een zakje. Dit was brandstof voor de middagetappe.
Met een gevulde buik van Griekse yoghurt, muesli en een flinke hoeveelheid zwarte bessen zwaaide ik deze aardige sportieveling uit. Op weg naar de Vaalserberg.
Lekker even uitwaaien na zo’n bizar jaar staat voor ons gezin nu ook voor deur. Dichtbij huis in het mooie gastvrije Vechtdal Overijssel, bij De Lemeler Esch Natuurcamping

Je waant je zo ver weg midden in de natuur met die prachtige berg aan de horizon.
Ook zelf kan het nooit laten om uitdagingen aan te gaan. Soms ook tot gesputter van mijn kinderen, wanneer blijkt dat wederom de afstand langer is, dan gepland. Voeten of kuiten beginnen dan te gloeien. Terecht ook dat gesputter, even niets en relax, is ook goed en heerlijk!
Een uitdaging, één etappe staat komende week wel op mijn agenda. Vanaf de camping nogmaals de bijzondere wandeltocht Bergenroute lopen, die in 2013 is uitgroepen tot mooiste wandeling in Overijssel.

Ik kan al uitkijken naar de verdiende beloning, niet ”to-go”, maar heerlijk op het geopende terras. Ga genieten, van alle tijd!
Carlijn van der Beeke