27 augustus 2020 | Carlijn

Zomaar een donderdag vol goede moed

Gasten met een flink nat pak aan, werden gisteren verwelkomd door mijn partner en vijfjarige zoon, die nieuwsgierig om de deur heen had gekeken, om te kijken wie deze flinke storm en regen had getrotseerd.
Het wat oudere stel is op fietsvakantie vanuit de Achterhoek naar de eindbestemming Schiermonnikoog. Er rijzen wat twijfels op om de fietsreis zo voort te zetten met het flinke natte pak aan.
Donderdag is mijn dag in het Klooster om de ontbijtjes te verzorgen in de Kapel. Alle kamers zijn geboekt, er zijn de nodige vertrekken en aankomst van gasten, dus genoeg te beleven en te doen.
Al voordat ik ontbijt serveer, vertrekt al een eerste zakelijke reiziger om vroeg op zijn afspraak te zijn.
Het eerste ontbijt is voor een trotse vader, die in voorbereiding is op het huwelijk van zijn jongste dochter. Heerlijke quiches heeft hij zelf thuis al gemaakt om dit morgen te serveren op hun trouwfeest. Hij heeft in de voorbereiding niet meer gedacht aan begeleidende sappen, maar pakt deze dag, naast alle andere voorbereidende taken, om dit aan te vullen en tip hem groenteman Harrie Ponsteen voor lekkere sappen
Er volgen dan een aantal stellen, die op vakantie zijn het Vechtdal Overijssel. Ze waarderen mijn ontbijt in de Kapel met bakjes zelf gesneden verse fruit en warme broodjes. Koffie en thee wordt rijkelijk aangevuld, er is alle tijd.
Na te zijn opgewarmd en opgedroogd, goede nachtrust en een stevig ontbijt is het echtpaar opgewassen voor het vervolgen van hun fietsroute. Vol goede moed zwaaien wij dit alleraardigst stel uit.
Aan het eind van de ochtend, was het klooster vandaag nog niet aan kant. Een praatje maken met gasten, de nodige telefoontjes en mail vullen zo mijn tijd. De eerste gasten bellen al aan voor hun verblijf.
Ik ontvang hen met een kop koffie en leg in tussentijd mijn laatste hand aan een goed ontvangst van hun kamer. Ze hebben net een week vakantie gehad op de Veluwe en op doorreis naar huis in het noorden van het land. Ze houden van kunst en fietsen en met de fietskaart op tafel plan ik met hen een mooie fietsroute naar Landgoed Anningahof. Aan mij wordt de vraag gesteld of ze nog een nacht extra mogen boeken, het bevalt ze nu al zo goed. Zo fijn die waardering, maar helaas hebben we het geluk ook morgen al vol geboekt te zijn.
Met enig schroom belt een echtpaar onverwacht vanmiddag aan, die aan het kamperen zijn in de regio. Ze vertellen, dat hun tante een periode in Het Klooster heeft gewoond. Als zuster stond ze voor de klas in Dalfsen en wellicht Lemelerveld. We neuzen samen in de Kapel en sacristie wat in de boeken, bekijken oude foto’s, maar helaas geen herkenning.
Gasten druppelen binnen, de een om wat bij te tanken van een druk jong gezinsleven, de ander om te genieten van de natuur in het mooie Vechtdal Overijssel.
Een stel met een prachtige bijna twee-jarige dochter zijn de laatste gasten van vandaag. Een week kampeervakantie in Drenthe zat er voor hen op met spannende nachten in de tent vol regen en wind. Wat keken ze uit naar een lekker bed, warm bad en een goede afsluiting van hun vakantie. Hun mooie meid wordt morgen twee jaar, daar maken we morgenochtend tijdens het ontbijt natuurlijk een klein feestje van.
Zomaar een donderdag vol goede moed.

Carlijn van der Beeke