21 februari 2021 | Carlijn

Dagdromen

Het Valentijn weekend en de krokusvakantie brengt vrolijkheid in huis. Een jongeman ging in het Valentijn weekend voor het eerst een nacht weg met zijn nieuwe liefde. Er werd vooraf gewikt en gewogen voor de beste kamer. De kamer van zuster Bertilia met een fijn zitje en met ruime badkamer of kamer van zuster Clementine met lekker veel lichtinval in de kamer door drie grote ramen met aangrenzend een badkamer met bubbelbad. Wat zal nu het beste in de smaak vallen? Eerder dan gepland ontvingen wij dit kersverse leuke stel voor kamer zr. Clementine. Na de nodige informatie en sleuteloverdracht zit onze zorg er op. Zo jammer dat ik hun verblijf niet kon verrijken met een feestelijk ontbijt in de Kapel. Een dag na zijn verblijf liet deze jongeman een hele mooie recensie achter “Het verblijf was super!” Een geslaagd Valentijn weekend.

Ook een stel, waarvan de vrouw inmiddels meer dan 34 weken zwanger is, kwamen een weekend samen genieten van elkaar, de omgeving en de rust. Morgen staat er met het mooie lenteweer een flinke wandeling in de planning. Het bad werd bij aankomst direct aangezet. Alle tijd, alle rust, geniet er nog maar van, nu het nog kan!
Wat een genot bracht de sneeuw en het ijs. De Bellingeweer was deze keer onze hotspot!
Zo heerlijk dichtbij huis. We maakte eerst een sneeuwpop voor onze oudere buren. De verse sneeuw bleek niet te plakken en een sneeuwpop maken, werd een moeilijker klus dan we dachten. Door met emmers sneeuw te stapelen, kwamen we een heel eind en kreeg de sneeuwpop enige vorm.
Dik ingepakt gingen we verder met de slee op pad. Jong en oud roetsjend van de dijk. Sommige eerst voorzichtig en onwennig, maar al snel werd het “de kunst van gewoon doen”.

Waar ik ook zo op gehoopt had, gebeurde nu ook! De ijsbaan Stokvisdennen openden hun deuren voor hun leden en de schaatsen konden weer onder gebonden worden. Het buitenzijn, de saamhorigheid, het evenwicht bewaren glijdend over het ijs, hoe mooi is dat!
Beide kinderen hebben de schaatsen onder gehad. Onze zoon genoot meer van het maken van reuze ijsballen en zijn sport op de ijsbaan was om de grote ijsbal het liefste tegen zijn papa aan te gooien.
Na wat schaatsoefening met een stoel durfde dochterlief het aan om zonder stoel een ronde te schaatsen. Geen ronde van 36.36, maar wel een trotse dochter en mama over de eindstreep. Winter- gezinsgeluk! Bedankt vrijwilligers van IJsclub Stokvisdennen voor al jullie moeite!
Wat een geur, mmm! Het wekte van de week mijn nieuwsgierigheid. Een heerlijke geurende taart staat er in oven van het gastenverblijf! Deze keer geen croissants of een pizza, wat de meest gebruikelijke producten zijn. Een vaste gast gaat op de terugweg naar huis even aan bij een vriendin èn dan mag zijn zelfgebakken taart niet ontbreken. Met het nodige bakgerei op het aanrecht keken andere gasten vol bewondering naar de bakkunsten van hun bekende medegast. Onderling wordt er regelmatig wat gedeeld, een biertje gedronken, een wandeling gemaakt, maar het aansnijden van de taart gaat hun en mijn neus helaas echt voorbij. Een gevoel van thuis.
Even aangaan bij vrienden, op bezoek bij ouders of buren is niet zomaar vanzelfsprekend vanwege het virus en wat mis ik dat. Gewoon om er voor elkaar te zijn, de gezelligheid, de vriendschap. Op afstand, maar wel nabij vertelt mijn vriendin weer wat te kunnen dagdromen!
Een lichtpunt wat ze ziet in haar strijd tegen een terugkerende depressie na al dat harde werken voor verbetering. Trots op haar en wat fijn, dat ze het deelt. Niemand kan het alleen.
Met het maken van mijn ommetje kan ik ook heerlijk dagdromen. De vrije loop van mijn gedachten in onze prachtige omgeving zorgt ervoor, dat ik weer opgeruimd thuis kom en energie heb voor wat deze dag mij weer brengt! Buurtsportcoaches gemeente Dalfsen heeft nu ook groep “Dalfsen wandelt” opgericht en hoe gaaf is dat! Ik heb mij ook ingeschreven voor dit mooie initiatief. Wandel je ook mee met vele andere Dalfsenaren? Download dan de Ommetje app en schrijf je in via Dalfsen wandelt code: BGRMT.
Vandaag is mijn dag al mooi begonnen. Een individuele wandelaar heeft al vroeg haar eigen pad vervolgd, maar laat een lief berichtje achter. “Bedankt voor de overnachting. Het was een fijn bed en de zonsopkomst bij het water. Grandioos. Fijn zondag!”
Heb lief, houd moed! Ook voor jullie fijne zondag!

Carlijn van der Beeke