23 oktober 2020 | Carlijn

Het Klooster in gedeeltelijke lockdown

Een taxi van Valys komt voorrijden en een heer op leeftijd, 86 jaar om precies te zijn, stapt uit. Hij heeft een midweek geboekt om na lange tijd weer op vakantie te gaan.
De kofferbak van de taxi gaat open en het nodige aan huisraad is meegenomen, meerdere koffers, een viool en een rollator. Gelukkig heeft hij zich goed ingelezen over onze accommodatie en klimt rustig de trap op.
Een meegenomen dik slot, om zijn rollator vast te zetten in de gang bleef gedurende zijn verblijf ongebruikt.
De kapel is deze week omgetoverd tot een ruimte, waar op de 1,5 meter sollicitatiegesprekken worden gevoerd voor een bedrijf uit de regio. Een aantal dagen openden we iedere 90 minuten de deur voor een sollicitant op weg naar een nieuw avontuur.
De nachten zijn veelal gevuld met onze vaste gasten. Gasten die in de buurt werken en waar het Klooster doordeweeks hun “tweede thuis” is. Ook hun vaste patronen kunnen niet voortgezet worden en voetbal kijken op donderdagavond is nu in de keuken van het Klooster in plaats van gezellig aan de bar bij Nikki’s met een hapje en drankje.
Zo lief dat een vaste gast deze week een recensie plaatst over het Klooster op internet met “helemaal toppie” om ons een hart onder de riem te steken. Helemaal toppie, dat je bij ons te gast blijft!
Dat rondje pontje voor jong en “wat ouder” is, heeft onze gast bewezen. De start van het rondje was voor hem onfortuinlijk. Het hobbelige en smalle paadje naar het kasteel bleek niet bestemd voor zijn rollator en kwam hij hiermee ten val. Gelukkig viel de val mee en liet hij zijn plan niet varen en wandelde voort. Hij genoot van de mooie herfstkleuren en de prachtige tuinen, die hij onderweg zag. Vol enthousiasme en levenslust kwam hij terug.
De volgende dag was hij overdag de enige gast in huis. Hij genoot van een bijkom-dag. Heerlijk zat hij te lezen in een boek met de zon in zijn gezicht en ook liet hij mooi vioolspel in de kapel horen.
De herfstvakantie is nog gaande in het zuiden van het land. Een moeder en haar 9-jarige zoon liepen het Vechtdalpad Zwolle- Dalfsen met een afstand van 18 km. Bij hun aankomst werd de stappenteller door de jongen afgelezen en hij was verbaasd over de hoeveelheid stappen en zijn verbrande calorieën. Zijn moeder genoot van een heerlijke biertje van Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij “Goed Goan” in de keuken en haar zoon keek al uit naar het eten, een lekkere patat met.
Moeder en zoon onderhandelen samen over hun ontbijttijd. Zoon denkt op tijd wakker te zijn en moeder houdt wel wat van uitslapen.
Hun afgesproken tijd werd door de jongen niet gehaald, kloosterrust doet goed slapen. Of zal het de wandeling zijn in de buitenlucht? Na hun ontbijt en inkoop van versnaperingen voor onderweg zetten ze hun Vechtdalpad voort, op naar Ommen.
Vanmiddag ontvingen wij helaas geen vriendengroep voor hun vrienden weekend weg. Om de bestrijding van COVID-19 tegen te gaan, bleven ze verstandig en noodgedwongen thuis. In april 2021 hopen we dat het virus echt onder controle is en we deze groep dan wel mogen verwelkomen.
Ook betekent het voor ons een andere invulling van het weekend. We ontvingen een prachtige boeket van onze accountant Countus Staphorst voor een hart onder de riem. Wat een mooi gebaar en mooi begin van het weekend. Ik kijk ernaar uit!

Weekend met tijd voor het gezin en ook tijd voor vrienden. De vrienden klaverjas-competitie gaat toch van start door de deelnemende spelers te verdelen over twee huizen. Met in achtneming van de maatregelen en wat creativiteit kan het dan toch! Benieuwd waar ik mij mag melden voor een gezellige avondje in teken van het spel, roem en mooie vriendschap. Tijdens deze avonden is goede verzorging door de gastheer of -dame een vanzelfsprekendheid, maar dit keer besteden we het uit en laten we ons verrassen door lekkers van Feest en Culinair #supportyourlocal
Vanuit het Klooster wensen wij jullie bovenal een gezond en goed weekend toe!

Carlijn van der Beeke