04 oktober 2020 | Carlijn

Uitwaaien

Deze zomer vierden veel mensen vakantie in eigen land. Ook in het Klooster hebben we veel mensen mogen verwelkomen.
Opvallend veel meer gezinnen te slapen gehad, die genoten van de natuur en de Vecht.
De herfst heeft zijn intrede gedaan en we zoeken met zijn allen weer de warmte van binnen op. Ik keek zelf al weer uit naar de start van onze vrienden-klaverjascompetitie. Een maandelijks treffen voor het spel en de grootste roem, maar eigenlijk vooral in teken van onderlinge vriendschap. Heerlijke avonden zijn dit.
Afgelopen maandag werd tijdens de landelijke persconferentie van Minister President Mark Rutte en van Minister Hugo de Jonge nieuwe maatregelen aangekondigd om aantal contactmomenten terug te dringen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
De verscherpte maatregelen zijn nodig om corona-besmettingen te doen verminderen. Ondanks dat de besmettingen opliepen en er steeds meer plekken code rood kregen, was dit toch een flinke domper.
De veiligheid en gezondheid van iedereen staat voorop, maar wat zijn de maatregelen verwarrend in een aantal opzichten.
Bij elkaar brengen tot 30 personen is niet verboden, mits de standaard corona-maatregelen zijn getroffen. Uiteraard hebben in het Klooster hier de afgelopen maanden aan gewerkt en is een veilig verblijf bij ons mogelijk.
Maar ook begrijpelijk dat gasten nu huiverig zijn om te komen, mede gezien de grootte van een gezelschap in een huis. Het verwarrende en ook de moeilijkheid is, dat het een dringend advies is voor de komende 3 weken en geen verbod, om het huis te delen met maximaal 4 personen, die niet uit eigen huishouden komen met de uitzondering kinderen tot en met 12 jaar. Afgelopen week contact gehad met groepen, die deze 3 weken bij ons geboekt hebben en tot een bevredigende oplossing voor een ieder gekomen. Om tot deze besluitvorming te komen, is het zo prettig om te kunnen overleggen met collega-ondernemers Zwaluwhof en ook de Veilig in IJsselland

Samen sterk

Met de standaard corona-maatregelen kunnen we gelukkig “gewoon” onze bed en breakfast-gasten verwelkomen. Een klus-stel te logeren gehad, die een nachtje erbij boekten om ook nog te kunnen relaxen na hun flinke verf-klus in het nieuwe appartement van hun moeder. Ook zorgde NK Dansen Trefkoele Plus voor wat gasten in het Klooster ter voorbereiding van hun wedstrijd.
Nadat de ontbijtjes geserveerd waren en alle gasten vertrokken waren op weg naar huis of de dansvloer, was het tijd voor ontspanning.
Een plek waar ik echt van geniet en waar ik mijn hoofd leeg kan maken in deze bizarre tijd, is bij de De Lemeler Esch Natuurcamping. Een mooie wandeling gemaakt met klimmen en dalen met uiteraard een lekkere versnapering in Boscafe Lemeler Esch # pluk de dag🍀
Ook leuke uitwaai-tips in de buurt van Dalfsen om te delen?
Alleen samen kunnen wij het coronavirus de wereld uit krijgen.
“Iedereen is van de wereld” – The Scene
Zullen we goed voor elkaar zorgen?
Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid vanuit het Klooster toe!

Carlijn van der Beeke

uitwaaien
Lemelerberg
Lemelerberg
mierennest